Kennis die we graag met je delen

Kennisbank

Waar gebruik je een siliconenkabel voor?

Een siliconenkabel is geschikt voor zowel hele hoge als hele lage temperaturen. Dit maakt deze kabel heel veelzijdig in gebruik, zowel voor industriële als huishoudelijke toepassingen. In dit artikel vertellen we je meer over waar siliconenkabels goed voor zijn en wat voor eigenschappen ze hebben.

Lees verder »

CEE stekker aansluiten: krachtstroom voor meer power!

Als je met zware elektrische apparaten werkt die meer dan de standaard 230 volt vereisen, heb je krachtstroom nodig. Denk bijvoorbeeld aan grote machines, industriële ovens of oplaadpunten voor elektrische auto’s. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een CEE stekker moet aansluiten.

Lees verder »

Alle soorten solarkabels op een rij

Solarkabels verbinden zonnepanelen, omvormers, en andere componenten en spelen een cruciale rol in het transporteren van elektriciteit. Ze worden blootgesteld aan zware omstandigheden, zoals UV-straling, regen en vorst en moeten daarom voldoen aan hoge eisen op het gebied van duurzaamheid.

Lees verder »

Je eigen kabel laten maken

Je eigen kabel laten maken kan voor veel verschillende situaties interessant zijn. Of het nu gaat om specifieke omgevingsomstandigheden, een specifieke kleurcodering, of een eigen opdruk. Een kabel laten maken biedt flexibiliteit en precisie voor jouw toepassing en is vaak goedkoper dan het alternatief.

Lees verder »

Lasklem gebruiken: klemvast en veilig!

Het gebruiken van de juiste lasklem voorkomt storingen en verhoogt de veiligheid. Of je nu een simpele thuisinstallatie uitvoert of een complex elektrisch systeem beheert. In dit artikel leggen we uit hoe je een lasklem veilig aansluit, wanneer je een lasklem gebruikt, en waar je op moet letten bij toepassingen binnen én buiten.

Lees verder »

Aderdikte bepalen: de juiste kabeldikte voor jouw installatie

Het is erg belangrijk om de juiste kabeldikte voor jouw installatie te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de installatie zo veilig mogelijk is en je zo min mogelijk spanning verliest. Een goed berekende aderdikte biedt niet alleen veiligheid, maar ook de levensduur van de installatie verlengt en storingen worden voorkomen.

Lees verder »